Future Innovators modtager 3 store donationer fra Odense


Takket være donationer fra Børn- og Ungeforvaltningen, Odense Kommune og Møllerens Fond kommer det til at boble af innovation den 6.-9. februar, når over 1000 elever fra folkeskolens 8. og 9. klasser inviteres ind i Videnbyen til fire dages innovationsrejse fyldt med vilde ideer, højt tempo og udfordringer med fokus rettet mod robotter, it og teknologi.

Future Innovators bliver større og bedre
I år forventes mere end 1000 elever at deltage i Future Innovators, der er Syddanske Forskerparkers innovationsrejse med fokus på robotteknologi, innovation og iværksætteri. På grund af den store succes sidste år skalerer vi nemlig yderligere op og inviterer 25 % flere elever ind. Vi har også udvidet med en ekstra dag og en ekstra workshop, så den nu strækker sig over 4 dage med hver 4 tematiserede workshops.

Konceptet er udviklet i et nært samarbejde med den kommunale Børn- & Ungeforvaltning samt en række folkeskoler og elever i Region Syddanmark, og det er ikke helt tilfældigt. Investeringen falder nemlig i god tråd med Odense Kommunes mål om at uddanne fremtidens arbejdskraft.  

”Odenses unge har alle helt særlige muligheder for at vokse op og kunne det, som fremtidens arbejdsmarked kalder på. De vokser op med både et stærkt forskningsmiljø og en vækstende robot- og droneindustri i baghaven. Derfor glæder jeg mig over et tæt samarbejde med det lokale erhvervsliv og forskningsmiljø. Det er med til at udvikle de unges nysgerrighed, samarbejdsevner og lyst til at skabe nye løsninger”, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

I tæt dialog med Odense-virksomheder
De 4 workshops udvikles og gennemføres i tæt samarbejde med lokale virksomheder. Dagen igennem vil eleverne blive udfordret på deres egen forståelse af software og lære, hvordan man laver udviklingsarbejde i teams. De vil lære at styre robotter og kan besøge udstillinger, hvor forskellige virksomheder fremviser deres robotter, så eleverne oplever dem i en erhvervsmæssig kontekst.

Teknologisk Institut var en af de virksomheder, der deltog i Future Innovators i 2017, og også står klar i 2018: ”For os som robotvirksomhed er det rigtigt vigtigt at være med til Future Innovators. Vi skal vise de unge, at robotindustrien er en branche i rivende udvikling og en unik mulighed for at arbejde med de nyeste teknologier og derfor bør være med i overvejelsen for alle, inden de vælger studieretning”, siger Kurt Nielsen, chef for Center for Robotteknologi hos Teknologisk Institut.

Få ledige pladser
Alle skoler er velkomne til at tilmelde deres ældste klasser til folkeskoledagen. Men der er kun få ledige pladser tilbage, så det er om at være hurtig. Lyder det interessant for dig og din klasse, så send en mail til projektleder Vibeke Lynderup på vl@syddanskeforskerparker.dk


Syddanske Forskerparker
Copyright © 2014