Fintech-miljøet vokser i Odense


Syddanske Forskerparker er andet og mere end robotter. Vi har det seneste halve år oplevet en markant søgning fra især fintech-industrien, og det er nu ikke ualmindeligt at høre ord som chat-bots, machine learning og algoritmer rundt om på gangene.

Tendensen kan ses som en sammenhæng mellem det stærke robotmiljø i Odense op i mod den stigende digitalisering i den finansielle sektor. Uddannelseschef på Erhvervsakademiet Lillebælt, Kim Hass Rubin, mener, at det stigende antal fintech virksomheder kan skyldes to tendenser: ”Set ud fra min stol, er det vanskeligt at sige, hvad der præcist ligger til grund for stigningen i fintech opstartsvirksomheder i Odense. Det kan både være et øget fokus på uddannelsesstederne (eksempelvis SDUs ingeniørstudier eller datalogistudier), og et udtryk for udviklingen i markedet generelt”.

Han er samtidig fortrøstningsfuld over for, at man i lighed med robotmiljøet i Odense og fintech miljøet i København (Copenhagen Fintech) kan opbygge et stærkt fintech mijø i Odense/Syddanmark: ”Man kan trække på ekspertise fra København eller andre steder i verden, hvor der måtte være eksperter, da det meste af den viden, som skal benyttes, er programmering. Denne programmering skal så ”krydres” med den rette brancheviden, og der er Danmark ikke større, end at man hurtigt komme i kontakt med eksperter/fagpersoner fra bank, forsikring etc”.

Fintech virksomheder i Videnbyen
Cardlay er den største af de 4 fintech virksomheder, der har fået kontor hos Syddanske Forskerparker. Cardlay, der tilbyder automatisering af virksomheders forretningsprocesser bl.a. inden for integration af betalingskort, rejseafregning og expense management, gennemgår en eksplosiv vækst. Bl.a. har de allerede skabt 40 nye arbejdspladser, hvoraf 10 arbejder på hovedkontoret i Videnbyen i Odense.

De 3 andre fintech virksomheder i Videnbyen er Welltrado, Stock Value og MassPay, der udvikler alt fra en investeringsportal over en ”mobile pay” app til Japan til en webplatfom til fundamentar aktieanalyse. Alle 3 virksomheder sidder i Syddanske Forskerparkers startuphub, TakeOff, der er et gratis tilbud til iværksættere med seriøse kommercielle interesser.

Direktør i Syddansk Innovation (investeringsselskab i Videnbyen), Helge Holm-Larsen udtaler: ”Startups indenfor Fintech er et område i stor vækst, og potentialet er endnu større. SDI har i løbet af de sidste par år haft mange henvendelser på netop dette område, primært med udgangspunkt i hovedstadsområdet, men vi glæder os over, at Odense også er kommet på landkortet”.


Syddanske Forskerparker
Copyright © 2014